3. Verificare joburi de backup Oracle

La instalarea SocrateOpen (dacă aceasta a fost efectuata de consultanții BITSoftware) baza de date a fost configurată corespunzător si a fost definit un job standard Oracle pentru backup-ul bazei de date.

Detalii despre configurarea sistemului și a jobului se pot regăsi in documentul de instalare, livrat online ca document GoogleDocs sau ca fișier PDF atașat la sesizare.

Va prezentam mai jos câteva capturi de ecran unde se poate observa rezultatul efectuării jobului de backup.

Observații:

- numele și locațiile de salvare pot sa difere în cazul instalării dvs. (detalii despre acestea regăsiți în documentul de instalare, livrat online ca document GoogleDocs sau ca fișier PDF atașat la sesizare)

- sunt prezentate ecranele de verificare a joburilor de backup Oracle realizate cu utilitarul RMAN. In instalarea standard se programează și joburi de export schema folosind utilitarul Data Pump. Acestea vor fi prezentate în alta secțiune a acestui site.

- detalii despre procesul de backup al unei baze de date Oracle regăsiți pe site-ul producătorului.

- pentru administrarea eficienta a sistemului informatic (partea Oracle Database) recomandam sa participați cel putin la cursul "Administrare Oracle Database I"

1. Pentru accesarea consolei de administrare este nevoie sa acceptati certificatul de securitate generat intern de Oracle la instalarea sistemului.

2. Logarea se face folosind userul sys și rolul sysdba

3. In pagina "home" a aplicației puteți verifica când a fost executat ultimul backup cu succes.

4. Tot in acea pagina in partea de jos exista un link către pagina de joburi

5. Aici se poate verifica rezultatul rulării joburilor pe ultimele 7 zile (un alt interval se poate alege din zona de filtre)

6. Daca se observa ca au fost probleme, se poate naviga in detalii prin click pe link-ul din coloana Status

7. De acolo se poate naviga in detalii prin click pe link-ul de pe înregistrarea cu probleme

 

8. In functie de cauza erori se rezolva eroarea cu competente interne, cu ajutorul ST BITSoftware sau ST Oracle.